kontinentalseng

Derfor er en god seng viktig

Derfor er en god seng viktig

En god seng er kanskje viktigere enn du tror? Her skal vi se litt på hvorfor en god seng kan gjøre en stor forskjell for både kropp og sinn, og hva du skal tenke på når du skal finne en god seng. 

God seng gir bedre søvn

Faktum er at man faktisk sover bedre i en god seng, og det er rett og slett fordi man får den støtten man trenger om natten. Du tenker kanskje ikke over det, men du bruker mange timer i sengen hver eneste natt, og derfor er sengen et utrolig viktig møbel. Alle senger blir slitt over tid, og materialer gir mindre støtte etterhvert, men jo bedre seng – jo bedre holder også sengen, og derfor kan det kanskje lønne seg å investere litt ekstra i en god seng som holder lenge og som støtter godt i lang tid. Du kan lese mer om gode senger på www.bedrenaetter.no.

Hva er en god seng?

For hva er egentlig en god seng? Som sagt så er en god seng en seng som støtter godt i lang tid, men er det egentlig sånn at alle skal ha lik støtte? Det enkle svaret er nei, og det koker ned til hardhet på madrassen. Hva du veier har mye å si for hvor harde madrasser du skal velge, og for optimal støtte bør man faktisk ha flere enn bare en enkelt madrass. Når man har en seng med flere lag som spiller sammen, så får man faktisk den ultimate støtten man trenger for å sove godt – hver natt. Det har også noe å si om du er kald eller varm om natten, for hvilket materiale du skal velge. Et materiale som memoryskum holder eksempelvis på varmen, mens et materiale som latex kjøler og er fuktavledende. Det er også viktig å ta hensyn til eventuelle allergier når man velger seng. Så er man på god vei til å finne den riktige.