Ortopediske hjelpemidler

Er alle sko gode sko?

Er alle sko gode sko?

editorial

Det er ikke så rart at mange lurer på om de går i gode sko, og hva man kan gjøre for å gjøre vonde sko litt bedre for føttene. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan finne frem til det helt riktige fottøyet for deg. 

Går du i gode nok sko?

Går du egentlig i gode nok sko? Det er gjerne sånn at mange venner seg til å gå i dårlige sko, eller sko som ikke er gode for kroppen, og dermed så vet de ikke at skoene ikke gjør noe godt for hverken kropp eller føtter. Det er jo gjerne sånn at sko som er designet til å gi god støtte til føttene dine, som mange treningssko eller fotformede sko, ikke nødvendigvis er det som man føler ser best ut.

Vi vet dog at høy hæler kan gi stor belastning for både kne og rygg over tid – men du vet kanskje ikke at det henger sammen med skoene dine. Og det trenger ikke være snakk om stiletter for at du får problemer med kroppen på grunn av vonde sko. Det er nemlig ikke sånn at alle gode sko er like god for alle, man kan ha vidt forskjellige behov, fordi føtter kan være forskjellige. 

Ortopediske hjelpemidler

Ortopediske hjelpemidler kan hjelpe

Det finnes ting som kan hjelpe hvis skoene skal bli bedre for føttene dine. Ortopediske hjelpemidler er nemlig laget for å hjelpe, og kan blant annet innebære spesialutformede såler som sørger for at skoene gir den støtten du rent faktisk trenger. Det er såler som er tilpasset nettopp dine føtter og ortopediske behov. Det kan være mange forskjellige behov som gjør at man trenger denne typen hjelpemidler, og dermed er det viktig å besøke en fagperson som kan hjelpe med nettopp dette, og finne frem til hva nettopp du trenger.