leker

Finn nye leker for barna

Finn nye leker for barna

editorial

Er du på utkikk etter leker til barna dine eller kanskje som gave til en liten? Da kan du her få inspirasjon til hva du kan velge, og ikke minst hva du bør tenke over når du kjøper leker for barn.

Hvilke leker passer til ditt barn?

Det er flere ting du må tenke over når du skal finne leker for en liten gutt eller jente. Det er nemlig mange muligheter, og noen vil uten tvil passe bedre enn andre. Noen ting du bør ha med i tankene er:

1. Barnets alder og utviklingsnivå: både for å sikre at de får mye ut av lekene og får mest mulig glede fra de, men også at lekene er trygge å bruke.

2. Hvilke (typer av) leker de har på forhånd: det er en fordel å ha mange forskjellige typer av leker, så barna har variasjon og noe å velge mellom.

3. Barnets interesser: spesielt for de større barn kan det være smart å velge noe som passer til deres interesser – for eksempel dyr, superhelter, prinsesser, biler eller noe helt annet.

leker

Hvorfor er det viktig å leke?

Leker for barn kan være alt fra kreativ lek med maling til aktive leker med baller og spill. Det er viktig å huske på at lek ikke bare er underholdning, men også læring. Derfor er variasjon viktig, så barna utvikler seg på forskjellige områder og lærer ulike egenskaper.

Noen leker stimulerer barnets fantasi og kreativitet, andre trener motorikken, og andre utvikler barnets konsentrasjon, hukommelse eller problemløsning. Lek og læring tar følge med hverandre, og man må huske på at barna lærer mens de har det gøy og utfordrer seg selv.

Derfor bør du velge leker med variasjon, og noe som passer til barnets nivå og interesser slik at de får mye ut av leken på alle mulige måter.