enkeltseng

Hvordan velger jeg riktig enkelt seng?

Hvordan velger jeg riktig enkelt seng?

Skal du ha ny enkelt seng? Det er mange gode alternativer å velge mellom og et stort marked for enkeltsenger, men det gjør også at det kan være vanskelig å vite hva man skal velge. Her skal vi se litt nærmere på det, så du kan finne riktig alternativ for nettopp deg.

Kartlegg egne behov

Behov når det kommer til enkelt seng handler ikke bare om visuelle preferanser, men også om søvnbehov. Hvordan du sover om natten har nemlig forholdsvis mye å si for hvilken og hva slags seng du skal velge. Det finnes tre sengetyper som er svært populære, og det er regulerbar seng, kontinentalseng og det man kaller rammemadrass. Hva du skal velge kommer helt an på budsjett og behov, men la oss se litt på forskjellene.

Hvis du tenker at du kanskje skal velge en regulerbar seng, så er det en seng som gjerne er litt dyrere. Det er ikke bare fordi det er en god seng i høy kvalitet, men også fordi sengen som regel har en høykvalitets elektrisk motor, som helst skal være laget for å holde lenge, og det koster gjerne litt ekstra. Det som er deilig med en regulerbar seng, er at man enkelt kan justere sengen etter behov, og finne både en komfortabel ligge- og sittestilling uten problemer. Det er perfekt for deg som er gravid, for deg som har rygg, hofte eller kneproblemer eller for deg som snorker og liker å sove med hodet litt høyt. Regulerbar seng finnes i alle størrelser – også som enkeltseng. 

En kontinentalseng derimot, er en seng i hele tre lag, det kan dog ofte regulerbare senger har, som er høy som en hotellseng på et fint hotell. De tre lagene jobber sammen for å gi deg den beste mulige støtte. Med en rammemadrass har man som regel et eller to lag, til sammenligning.