aluminiumsprodukter

Hvorfor bruker man aluminium til så mange ting?

Hvorfor bruker man aluminium til så mange ting?

Man kan lure litt på hvorfor aluminium er et materiale som later til å være overalt. Hvorfor bruker vi det til så mange ting? Har det noen spesielle egenskaper som materiale? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hva gjør aluminium så spesielt? 

Aluminium er et veldig spesielt materiale av flere årsaker. Det er blant annet fordi det har noen kvaliteter som vi er veldig opptatt av når vi skal lage en hel del forskjellige produkter. Det er derfor aluminiumsprodukter er så populære. 

Så hva er det egentlig som gjør nettopp aluminium så spesielt? Det er først og fremst et materiale som er både lett og sterkt, og det gjør at det egner seg til veldig mange ting. Det er nemlig mange produkter som trenger å være robuste, men ikke veie for mye. Dette gjelder alt fra teknologiske duppeditter til biler. 

Det er også veldig vanlig å lage verktøy i nettopp aluminium av denne årsaken. Da trenger man nemlig et kvalitetsmateriale som gir et lett verktøy som samtidig er robust, som for eksempel en hammer eller et aluminiumsspett. Det er i tillegg et godt materiale når man skal lage større maskineri, og derfor ser man ofte at aluminium blir brukt til dette.

Mange vet ikke at smarttelefonen eller den bærbare datamaskinen ofte er laget i aluminium, og det er for å lage et så lett, men robust produkt som mulig. Det samme gjelder faktisk for biler. Her er det i tillegg en stor fordel at aluminium er veldig lett å forme, og derfor kan man enkelt lage funksjonelt design og produsere aerodynamiske biler. 

Det er kanskje flere ting som vi har nevnt her som du bruker hver eneste dag. Ergo er det ikke bare aluminiumsfolie som man finner i enhver kjøkkenskuff i norske hjem som er laget av vidundermaterialet.