vinterhage

Innred vinterhagen til perfeksjon

Innred vinterhagen til perfeksjon

editorial

Mange drømmer om en lekker innredet vinterhage, men hvordan innreder man den egentlig for å få resultatet så godt som mulig? Det skal vi gi litt tips og triks til her, så du kan innrede vinterhagen til perfeksjon. Det er ikke sikkert det skal så mye til som du kanskje tror. 

Skap god stemning 

image

Fordelen med en vinterhage er at man naturlig får sluppet inn masse dagslys, og dermed er en del av stemningen allerede på plass store deler av året. Når det gjelder kvelder og mørketid, er det dog en god ide å hjelpe til litt med kunstig lys. Det kan man enkelt gjøre ved å planlegge lyskildene ordentlig. Hvis man vil skape litt eventyrlig stemning, kan man for eksempel bruke lyslenker og kjeder som man kan henge opp. Hvis man i tillegg har en del planter i vinterhagen, er det noe som kan understreke den litt eksentriske og kunstneriske stemningen som dette gir.

Det er en fordel hvis du vil ha et stemningsfullt tilfluktssted i hjemmet, der du kan nyte en god kopp kaffe eller te under et varmt teppe. Det er også viktig å sørge for at vinterhagen passer hele året, og dermed kan pledd og tepper være en del av innredningen, så man enkelt kan justere etter sesong of temperatur. Da får du en vinterhage som er like koselig å bruke hele året. 

Eksperimenter med stiler 

Vinterhagen kan også være det rommet i huset der du eksperimenterer med stiler. Det er nemlig ikke sånn at vinterhagen behøver å ha samme stil som du kjører i resten av huset. Du kan med fordel innrede vinterhagen på en eksperimenterende måte, der du prøver en litt annen stil. Kanskje er det her du får prøve deg litt på fransk landstil, eller er det kanskje i vinterhagen at minimalismen skal få fritt utløp? Det er helt opp til deg.