Hello Kitty bamser

La deg inspirere av Japan

La deg inspirere av Japan

editorial

Japan er et hett emne når det kommer til mote og innredning, og spesielt den japanske hovedstaden Tokyo byr på en rekke spennende subkulturer som man kan lære om opphavet til og la seg inspirere av. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvorfor lar vi oss inspirere av japanske subkulturer? 

Det er slett ikke rart at vi lar oss fascinere og inspirere av japanske subkulturer. Det skjer nemlig utrolig mye spennende på motescenen, blant annet i distrikter som Harajuku, hvor det er lett å ta inspirasjon både til interiør, livsstil og mote. Det er lett å se når noe er inspirert av japanske subkulturer, og det er nettopp fordi det er så mange gjenkjennelige elementer i det.

Det kan for eksempel være gjenkjennelige elementer som de vakre japanske kirsebærblomstene eller lønnebladene, eller det man kaller Kawaii. Det skal vi se litt nærmere på nå.  

Hello Kitty bamser

Hva er ‘kawaii’? 

Kawaii er et sentralt begrep når det kommer til japanske subkulturer, og spesielt i det som heter lolita, er kawaii viktig. Det betyr rett og slett yndig eller søt på japansk, og det blir brukt for å beskrive ting som søte på en helt bestemt måte. Et godt eksempel er Sanrios karakterer, som er blitt uhyre populære over hele verden, og pryder alt fra boligartikler til klær. Den mest populære og helt klart mest kjente av disse er Hello Kitty. Hun er det derfor også utrolig populært å samle på. 

Du kan heldigvis finne Hello Kitty bamser på nettet. Hvis du vil samle på Hello Kitty eller la deg inspirere av det kawaii, så er Hello Kitty umiddelbart gjenkjennelig som karakter. Med Hello Kitty bamser, puter eller lignende, kan du enkelt få en mer japansk stil på soverommet, og det er gøy å samle på. Man kan nemlig få alt mulig med den søte karakteren på.