produksjonsutstyr

Oppbevar maten riktig i kjøleskapet

Oppbevar maten riktig i kjøleskapet

For at maten du kjøper skal holde seg lenge i kjøleskapet, er det viktig at du oppbevarer maten på riktig måte. De ulike matvarene bør oppbevares i henhold til anbefalinger i forhold til hvor fort de går ut på dato. De fleste matvarene er datostemplet for å gjøre det lettere å holde orden på utløpsdato.

Frukt og grønnsaker er derimot ikke alltid datostemplet. For at frukt og grønnsaker skal holde seg lenge, er det derfor viktig at du oppbevarer dette i riktig temperatur. De fleste kjøleskap har en grønnsaksskuff som er plassert nederst, som kan brukes til oppbevaring av frukt og grønt. 

Kjøtt, fisk og andre ferskvarer bør oppbevares kjølig hele veien hjem fra butikken. Dette er matvarer som er produsert ved bruk av profesjonelt produksjonsutstyr, som skal  bidra til at maten holder seg i henhold til datostempling. Dersom du er interessert i å se nærmere på hvilket produksjonsutstyr som benyttes til pakking, kan du se https://volf.no/.

Oppbevar ferskvarer nederst i kjøleskapet

For at ferskvarer skal holde seg lengst mulig, bør du lese brukerveiledningen som kom med kjøleskapet ditt. De fleste kjøleskap har en skuff nederst, til oppbevaring av ferskvarer som krever kjøligere temperaturer. Det kan svare seg å sjekke hva som er anbefalt for ditt kjøleskap før du legger matvarene inn i hyllene.

I kjøleskapsdøren er det tilrettelagt for at kartonger og flasker kan plasseres stående i hyllen. Her kan du i utgangspunktet plassere matvarer som tåler endrede temperaturer. Der kan du plassere sauser, ketchup og uåpnede juicekartonger. 

Det er også viktig å se til at temperaturen holdes jevn hele tiden. Dersom maten står lagret i romtemperatur vil du raskt oppdage at den vil bli dårlig. Ferskvarer bør derfor lagres kjølig, og i henhold til datoen som står på emballasjen. Du bør også passe på å rengjøre kjøleskapet ofte nok for å unngå bakterier.