akrylplater

PLEXIGLAS/akrylplater

PLEXIGLAS/akrylplater

PLEXIGLAS/akrylplater

PLEXIGLAS, eller akryl, som dette materialet også blir kalt, er et produkt, eller et materiale, som brukes i stedet for glass. Det er praktisk fordi det veier mye mindre enn glass (omtrent en tredjedel av glass) og er mye mer slagfast enn glass. Det blir derfor ofte brukt steder der hvor glass er litt for høy risiko fordi det er utsatt.

Dette kan være ting som for eksempel billykter, badekar, lampeglass, flyvinduer, skilt, TV-skjermer, vindusruter og mange flere ting. Helt sikkert flere ting enn du tror og flere ting der du trodde at det var glass man hadde brukt. Så bra er det faktisk som erstatning!

Klart eller farget

PLEXIGLAS / akryl er er laget av noen som heter PMMA og er et veldig sterkt materiale som nesten ikke veier noen ting. Fordi akryl har mange gode egenskaper er det for eksempel naturlig UV-stabilt, blir ikke gult over tid og holder fargen lenge hvis man går for en farget variant. Man kan få materialet i alt fra en glassklar versjon til nesten alle regnbuens farger, pluss masse forskjellige strukturer og overflater.

Det betyr at man for eksempel kan få ikke bare en glassklar plate, men også med akrylspeil. I noen tykkelser er det til og med skuddsikkert og reduserer støy og kan brukes både inne og ute i privat eller profesjonell sammenheng. Hvis du tror at du kan bruke akrylplater til noe smart kan du få hjelp og veiledning hos Webplast.no for eksempel.

Et sterkt materiale

Akrylplater er plater som tåler mye og til og med norske værforhold er med på den lista! Det har utrolig høy værbestandighet og tåler derfor nettopp de store utfordringene det norske klimaet byr på. Og hvis man bor i Norge er det essensielt at man har noe som funker og ikke skal erstattes ofte – særlig når man jobber med et materiale som plast. For plast er ikke særlig bærekraftig i seg selv, så det blir enda viktigere hvordan vi bruker det!