Rusbehandling

Rusmisbruk skader kroppen

Rusmisbruk skader kroppen

Hva er egentlig rusmisbruk?

Rusmisbruk er når man bruker ulovlige rusmidler, resept medisin, eller alkohol for mye, eller på feil måte. Ulovlige rusmidler vil alltid telle som rusmisbruk. Dette inkluderer marihuana, kokain, piller, og lignende. Det er stoffer som er blitt bannlyst i Norge.

Man kan også ha et problem med rusmisbruk om man bruker medisiner man har fått på resept på feil måte, om man bruker dette bare for å få et rush. Det som er sant om medisiner på resept og rusmisbruk, gjelder også for alkohol.

Avhengigheten regjerer

Rusmisbruk og avhengighet går ofte i sammen. Selv om det er to ord med forskjellige betydninger, så blir de ofte brukt om hverandre. Grunnen til dette er at folk som misbruker rusmidler, er ofte også avhengig av stoffene de tar.

De verdsetter dette fremfor alt annet, om det skulle være penger, familie, aktiviteter, jobb eller andre hobbyer folk driver på med. For dem er det en ting som er viktig, å det er å få dette rushet som rusmidlene skaffer dem. Derfor er behandlinger slik som hos https://www.heimveg.no/ helt nødvendige for å få enkelte rusmisbrukere tilbake på sporet. 

Et spørsmål om følelseslivet

Ofte vil man skaffe seg en høyere toleranse for stoffene man tar hvis man gjør det veldig ofte, og dette fører da til at man tar mer og mer av et stoff eller alkohol for den saks skyld. Det kan være veldig farlig ettersom det kan føre til store skader på helse eller livet. Hvis man prøver å holde seg borte fra de rusmidlene man tar, kan det føre til at man får abstinenser og man føler kanskje at man er nødt til å ta mer av det.

Man får følelsen av at rusmidler er det eneste som kan hjelp smerten eller behovene man føler er der. Sliter du med rusmisbruk finnes det derimot andre svar enn rusen, og du kan motta behandling!